Activiteiten

Ontbijtbijeenkomst Leer-werktraject lasser

Datum 22 mei 2018
Tijdstip 08:00 - 09:00 uur
Locatie Elektrolas Lastechniek BV
Adres Gompenstraat 9 Waalwijk
De  Brabantse maakindustrie is er bij gebaat dat er medewerkers doorstromen. Hiervoor is opleiden van personeel nodig maar nieuwe aanwas is ook zeker welkom. Graag brengen we je op de hoogte van een initiatief waarbij we mensen die aanleg hebben voor techniek voorbereiden en opleiden voor het vak van lasser. Het betreft een leer-werktraject waarbij kandidaten een basisopleiding krijgen en deze in de praktijk bij een werkgever toepassen onder begeleiding van een leermeester.

Elektrolas leidt op
Samen met partner ‘Leren en Werken’ wil Elektrolas energie steken in het werven en opleiden van lassers. We gaan op zoek naar enthousiaste kandidaten, die wellicht nog niet direct inzetbaar zijn binnen een profielschets, maar wel bewezen aanleg en potentie te hebben. Vóór aanvang van de opleiding test Elektrolas de praktische vaardigheden. Het basis opleidingstraject duurt kort, maximaal 8 weken. Snel resultaat is wenselijk, snel vaardigheden aanleren die er toe doen, de rest kan later. Voordeel van dit korte traject is dat we kandidaten kunnen opleiden met behoud van eventuele WW- of WWB uitkering. Voor kandidaten met een andere achtergrond, zoals werkenden, zijn wellicht andere regelingen mogelijk.

Wij streven naar 6 weken opleiding en 2 weken aan het werk bij de nieuwe werkgever. Zijn kandidaten eerder klaar dan is er de mogelijkheid om zich langer met behoud van uitkering bij de werkgever te ontwikkelen. Ook is er een duaal traject mogelijk, de kandidaat gaat dan direct aan de slag bij de werkgever en wordt daarnaast technisch bijgeschoold. Wat essentieel is, is dat we mensen gaan opleiden voor werkgevers die daar op zitten te wachten.

De organisatie ‘Leren en werken’, onderdeel van Midpoint Brabant, is de kartrekker van dit initiatief. Elektrolas probeert vraag en aanbod bij elkaar te brengen en zal de benodigde opleiding van de lassers op zich nemen. De werving vindt plaats in overleg met werkgevers.

Ontbijtbijeenkomst
We zijn benieuwd naar de belangstelling voor dit leer-werktraject. De invulling doen we graag samen met de werkgevers. Heb je interesse, kom dan naar de ontbijtbijeenkomst op dinsdag 22 mei om 8.00 uur bij ons op het bedrijf. We lichten het leer-werktraject toe, incl. de financiële kant van de zaak, en horen graag jullie reacties.

Meld je aan voor de ontbijtbijeenkomst via onderstaand formulier.


Dit is een initiatief van:
 
           

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Elektrolas Lastechniek BV
Gompenstraat 9 I 5145 RM Waalwijk

T +31 (0)416-235036
F +31 (0)416-333363
info@elektrolas.com

KvK 60942282
BTW NL854127781B01
Terug naar boven